Allmänt

Matångest

Jag blir ledsen över denna matångest många uttrycker.
Ibland undrar jag om det verkligen är “ångest” folk känner så fort de stoppar i sig en chokladbit eller om det förväntas att man ska uttrycka hur förfärad man är över sin karaktär?!

Jag förespråkar inte att man ska stoppa i sig socker och gluten okontrollerat. Jag har även svårt att tro att ngn skulle göra det för vi har alla gränser. Om inte annat så säger kroppen ifrån om man bara lyssnar.

Jag menar bara att man borde lita på sig själv och sluta ha dåligt samvete över allt som stoppas i munnen.
Om man tar hand om sig själv dagligen och tränar, får i sig vitaminer, äter bra mat så händer det inte mkt med kroppen om man fikar eller äter en extra macka osv.
Allt handlar om balans och att våga lyssna på kroppen och tolka signalerna rätt.

Jag är ingen absolutist då jag vill förmedla en hållbar livsstil för mina barn. Det handlar om att laga bra mat och undvika halvfabrikat, inte drick läsk förutom på helgerna, erbjuda varierad kost, äta glass om solen skiner, fika och gotta sig men inte varje dag. Det handlar också om att vara ute mkt, röra på sig och aktivera hela familjen.
B A L A N S

Kroppsfixering och kalorifixering är farligt för oss och våra kroppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *