Allmänt

Motsägelsefullt

Jag blir inte klok på människor.
Alltså, jag anser att det här med yttrandefrihet är ngt som tas förgivet och utnyttjas av gemeneman.

Yttrandefrihet betyder inte att en får i ord och handling uttrycka bäst de vill om saker. Speciellt inte när ens åsikt kränker en eller många andra.

Än dock tar folk sig rätten att så fort ngn ifrågasätter deras smutsiga åsikter skrika: “Vi har faktiskt YTTRANDEFRIHET här så jag får säga vad jag vill”.

Jahapp…

Och vad förväntas av mig?!

Inte att jag också har yttrandefrihet i den bemärkelsen att jag får ifrågasätta och diskutera hens åsikter. Nej.
Utan det enda jag måste göra är att:

RESPEKTERA yttrandefriheten och därmed hålla käft.

Jävla idiotiskt system.

Och skam de som dömer den som uttrycker sig kränkande/sexistiskt/rasistiskt/hatiskt osv. Det har en INTE rätt till i detta land för visst ska väl alla få uttrycka sina smutsiga åsikter och ändå ha sina vänner kvar….eller?!

“Va???? Vill du inte vara min vän pga mina åsikter? Det är ju jättetråkigt för en SKA kunna vara vänner trots att en tycker OLIKA bara det finns RESPEKT”.

Fuck me!
Jag är alltså målad i ett hörn med människor som kränker min människosyn efter att de bildligt spottar på sina medmänniskor OCH jag måste respektera detta, inte säga emot eller tycka att de är ena jävla idioter samt fortsätta vara deras vän.

Det är tydligt för mig att vi är priviligierade med att vi faktiskt inte har en jävla aning om vad yttrandefrihet egentligen innebär. Eller demokrati för den delen.
Vi tar det för givet och det är ett privilegium.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *