Uncategorized

Juli 2019

Har tänkt senaste tiden på var jag befinner mig på insidan. När livet pågår är det liksom omöjligt att värdera sin position men nu har jag valt att blicka inåt.

Mättnad och hunger är ord som kommer upp. Kan det vara så enkelt? Två kategorier och livet blir förståeligt.

Icke. Det förstår väl jag med.

Ändock är det vad som återkommer. Mättnad och hunger.

Jag känner mig gammal och färdig med vissa saker i mitt liv som jag trånade efter som ung. Tidigt visste jag att jag ville ha barn eller kanske snarare delvis det som förväntas av mig. Att få barn har varit på många sätt ovärderlig och det har skapat mig på ett sätt jag aldrig hade klarat på egen hand. Detta gör att man åldras, blir klokare men också tär det på en. Jag är så trött, in i själen trött. Känner mig splittrad och har svårt att räcka till. Föräldraskap gör en skör då det ställs skyhöga krav på en och om det inte vore nog är man själv där med ständigt dåligt samvete och drar ner sig själv.

Hursomhelst känner jag mig tacksam och stolt över mig själv att jag har skaffat mig tre barn och att lilla jag har klarat allt so far. M e n jag är så mätt på småbarnstiden. Jag är mätt på att hela tiden roa, mata, söva, anpassa varje sekund av varje dag till andras stora och små behov. Jag kommer säkert sakna denna tid någongång i framtiden men just nu längtar jag efter lite space. Kunna vara spontan utan att vara orolig för att min partner klappar ihop pga galna barn. Haha…

På samma sätt som jag har nått hit i livet känner jag mig hungrig på annat. Jag är nyfiken på att fortsätta lära känna mig själv, som människa i min egen individ. Vem är jag? Vad vill jag? Vad önskar jag att förändra?

Jag vill göra saker som ger mig lugn, skapar harmoni och balans i mig. Vila hjärnan och mitt behov av att behaga. Jag kan bara vara. Denna sommar har jag börjat läsa skönlitterära böcker (ett ganska enkelt behov för många men för mig har varken ork eller lust funnits att ta in andras ord och sagor). Detta har gjort mig så glad och jag älskar att jag kan koppla av en stund för att läsa ord som skapar inre magi.

Min resa pågår och i år vigs semestern till barnen vars behov styr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *