Uncategorized

The things people say

Dont try too hard. Dont be too hard on yourself. Good enough is more than enough. 

Hur kan man sätta ord på insidan av sig själv. Ngt man själv aldrig sett men levt med en evighet. Alla ens inre rum och håligheter. Alla upparbetade stigar som andra har trampat upp åt mig och som jag väljer oavsett om det är det bästa. Alls yttre förväntningar och krav som ibland tvingar mig att bygga om hela mitt inre för att passa till och inte bråka om självklara saker. Alla gånger jag vill vägra, skrika NEJ, sätta mig på tvären (som är det rätta för mig) men viker mig för att passa in och inte vara besvärlig.

När kraven luckras upp bara för en liten stund smulas jag sönder för att jag knappt kan lyssna till min inre röst som säger: gör det du känner för. Tiden försvinner, luften tar slut och jag tappar mig själv i kravlösheten. Tills verkligheten knackar på igen.

Jag drömmer mig bort samtidigt som jag drömmer om att vara maximalt närvarande. Jag vill vara själv, ensam samtidigt som jag vill ingå mitt bland mina. Jag önskar att tankarna skulle sakta ner samtidigt som jag blir rädd för att inte tänka lika skarpa tankar som alltid.

Jag andas lite. Bara några andetag i taget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *