Uncategorized

Not even you death

Min verklighet har varit annorlunda senaste tiden. Den verklighet du räknar med dagligen kan bli en annan och människorna du älskar kan hamna i sorg bara så där. Vi sörjer tillsammans med ändå så långt från varandra. Jag har inte sörjt på länge och döden har jag hållit ifrån mig men nu klev den på. In i vårat liv och är redo för att ta en del av mitt släktskap, blodsband och ngn som jag har minnen med sedan barnsben.

Jag hamnar i sorgen och ibland halkar jag ur och hamnar i ilskan. Du valde bort oss, varför? Sen ser jag ditt ansikte framför mig, hård som Sten men alltid med den självklara tanken att göra det absolut bästa för dina närmaste. Du fanns där och sedan var du borta. Jag kunde dock alltid vara arg på att du fanns där men inte hos oss. Ditt leende är etsat hos mig, hur du kisar med hela ditt ansikte. Jag har alltid tänkt och önskat att jag kunde se ut så när jag skrattade för det var så underbart smittande. Jag vet att du är på väg, jag har pratat i ditt öra till dig. Gråtit till dina andetag och visste inte hur jag skulle säga adjö när vi nyss tagit upp vårt hej igen. Jag sa aldrig hejdå men jag sa allt det som jag ville att du skulle höra. Du tillhör oss och jag håller din hand, fast du avskydde fysisk närhet. Jag håller din hand bortom denna värld. Jag vill att vi möts där du kan vara lycklig. Där du kan vara lugn och veta ditt värde. Jag håller din hand. Som du höll min när jag var vilse. Jag står vid din sida såsom du stod vid min när världen var för svår.

Älskade människa.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *