Uncategorized

Söker föräldrakompass

Vissa dagar, vissa perioder kan jag sakna den ”självklara föräldrakompassen” en bör ha. Detta sammanfaller ofta med barnens sämre dagar och stunder. Jag känner att jag letar efter fungerande strategier utan att hitta dem ngnstans. Våra barn hamnar ibland i sånna sammandrabbningar där de slåss/skriker/agerar för livet. De retar upp varandra till den grad där de alla tappar vettet. Är man inte precis i närheten just då kan detta resultera i bråket från helvetet och att det slår varandra. Vår minsting blev idag arg på mellisen och det jag hör när jag går iväg i 1 min för att lämna kläder i barnens rum är mellisen som skriker för sitt liv. Jag får panik och springer, ser minstingen stå och slå på sin storebror som är superledsen och rädd för att mini ska bitas. Jag får bära bort minsta för att bryta upp situationen vilket gör honom ledsen. Vilket dårhus tänker ni och det kan även jag känna. Hur fasiken hanterar man barn som slåss. Det är nolltolerans hemma hos oss och barnen vet att de kan vänta sig en kraftig tillsägning om de slåss så det händer inte ofta med när det händer får både de och vi panik.

Alla var minst sagt utpumpade av denna situation och resten av dagen blev lite svår att hämta upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *